Her zona 32 adet duman-ısı dedektörü bağlanabilir.
Buton sayısı sınırsızdır, istenildiği kadar bağlanabilir.
Teletek yangın panelinin 2 adet supervize siren çıkışı vardır.
Alarm ve hata çıkışının yanında 24 VDC harici çıkış vardır.
8 zonlu panellerde siren ve çıkışlara ayrı ayrı gecikme verilebilir.
1 adet akü ile elektrik kesilmelerine karşı koruma sağlar.
12V 7A akü ( Teletek MAG8 Plus için 18Amper kullanılmalıdır)
EN54-2 EN54-4 standarlarına uyumludur.
Sensomag MCP 50 Yangın alarm butonu dedektörlerin algılama yapmadığı veya yangının bir insan tarafından görülüp binadaki, depodaki diğer insanları uyarmak için bastığı bir yangın uyarı alarm butonudur. Yangın alarm butonuna basıldığında sahadaki tüm yangın sirenleri gecikmesiz olarak aniden aktif hale gelir. Böylelikle yangının oluşturacağı can ve mal kaybı minimuma indirilmiş olur.
IP40 koruma sınıfı ve EN54-11 uyumludur.
Sensomag S30 optik duman dedektörü.
Dijital algoritmalı, 360º görüş açılı LED göstergesi bulunur.
120 m2’ye kadar koruma alanı.
Hatalı alarm oranını azaltmaya yönelik otomatik ısı telafi özelliği.
Standby durumunda beklerken düşük enerji tüketimi.
Her 8 saniyede durum gösterme
EN54-7 uyumlu
IRIS PRO
IRIS PRO, maksimum 96 adet zon kapasiteli ve 1 ila 4 adet arası çevrim genişletici modül bağlama imkanı sunan adreslenebilir yangın ihbar panelidir. Sistemin durumu hakkında bilgi duyarlı grafik ekranda görüntülenir, zonların ve sorunların durumu ise, ayrı LED gösterge ile göstergelenir. Panel yerleşik gerçek zamanlı saate sahip ve gündüz / gece çalışma modu programlama olanağı verir. “İki Seviye Alarm Durumu” özel çalışma algoritması uygulamak suretiyle sahte alarm durumları minimuma indirgenmiştir. IRIS PRO kontrol paneli, kullanılan cihaz tipine bağlı olarak iki adet haberleşme protokolü destekler: System Sensor series (IRIS SS çevrim genişletici) ve Teletek Electronics (IRIS TTE çevrim genişletici). IRIS PRO konfigürasyonuna aynı anda iki çevrim genişletici bağlanabilir.
SensoIRIS T110, TTE haberleşme protokolü destekleyen adreslenebilir yangın alarm sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış adreslenebilir ısı yangın
detektörüdür.
Detektör çevrimden beslenir ve haberleşme protokolü vasıtasıyla kontrol edilebilir.
Fonksiyonel özellikleri
Kontrol panelinden seçilebilir Sınıf: A1R, A2S, BS,
TTE protokol
EN54-5’e göre uyumlu
SİRENLER
DAVLUMBAZ SÖNDÜRME SİSTEMİ
DAVLUMBAZ SÖNDÜRME SİSTEMİ
Mutfaklarda kullanılan davlumbazların, uzun süre temizlenmeden kullanıldığı taktirde içinde biriken yağların herhangi bir sebeple tutuşmasından kaynaklanan davlumbaz yangınlarının söndürülmesi oldukça zordur. Davlumbaz söndürme sistemi davlumbazlarda çıkacak yangınlarının söndürülmesinde en kolay ve en etkili çözüm yoludur.
Davlumbaz söndürme sisteminin çalışma prensibi, davlumbazın içinde bulunan dedektörlerin algılamasıyla dedektörlerin 182 derece sıcaklıktan sonra kopması veya sistemde bulunan manuel boşaltma butonunun çekilmesi sonucunda tüpün içinde bulunan köpüğün cihazların üzerine davlumbazın filtresinin içine ve bacasına nozullar yardımı ile püskürtülmesini sağlayarak tutuşan yağların söndürülmesi sağlanmaktadır.
Teknik olarak sistemin çalışması sistemde gerili duran çelik telin gerginlik esasına göre işlemektedir. Söndürme sisteminde çelik telin üzerine dedektörler bağlanmıştır ve tel manuel boşaltma butonu ile sonlandırılmıştır. Yani dedektörlerin otomatik algılaması veya butonun çekilmesi ile çelik telin gerginliğinin bozulması durumunda sisteme bağlı bulunan kontrol kutusunun kolu düşerek 12 gramlık CO2 tüpünü patlatacak CO2 tüpünün patlaması sonucu köpük tüpünü ateşleyerek köpüğün nozullar sayesinde mahale boşalması gerçekleşecektir.
Sistemin korunması ve sağlıklı çalışması için dikkat edilecek hususlar şunlardır:
1- Nozulların bağlı bulunduğu boru tesisatı mutfak davlumbazının altında bulunan cihazların kapladığı alanlar ve orta noktaları hesaplanarak nozulların yüksekliği ile uzunluğu bunlara göre konulmuştur. Bu yüzden nozullarla kesinlikle oynanmaması gerekmektedir.
2- Algılama hattının temizlenmesi esnasında dedektörlerin ve algılama hattının sert darbelere karşı dikkat edilmesi gerekmektedir. Daha önce belirttiğimiz gibi sistemin çalışma prensibi çelik telin gerginliği esasına göre çalıştığı için dikkatsiz davranmak sistemin yanlış boşaltma yapmasını sağlar.
Kurulan söndürme sistemi çalışma prensibi aşağıdaki gibidir.
SİSTEM SİMÜLASYONU
Yangın Söndürme Sistemleri
Yüksek Basınç Karbondioksit (C02) Sistemleri, NFPA 12 ve ISO 14520 standartları ve kurallarına uygun olarak, mühendislik hesaplamaları sonucu, güvenli bir uygulama ile, sistemin aktivasyonu esnasında, yangından korunacak maddelerin kimyasal özelliklerine göre, gerekli konsantrasyon sağlanmak sureti ile, ortamdaki oksijen oranını, tekrar tutuşmanın gerçekleşemeyeceği bir seviyeye düşürmek üzere tasarlanmaktadır.
CO2 gazı temiz, kuru ve elektrik iletken değildir. Yangından korunacak eşyalara zarar vermez.
CO2 sistemleri uygulama alanları :
Matbaalar ve Ambalaj tesisleri,
Boya imalat ve uygulama işletmeleri,
Sıvı kaplama ve parlayıcı sıvıların kullanıldığı işletmeler,
Kimyasal tanklar, Üretim alanları, Depolama sahaları, Arşivler,
Yüksek güç üniteleri ve Jeneratör odaları,
Kömür dönüştürme, depolama ve işleme sahaları, Maden ocakları,
Çimento fabrikaları, Otomativ endüstrisi,
Bilgisayar merkezleri, Elektronik haberleşme sistemleri,
Veri depolama merkezleri,
Araştırma ve geliştirme merkezleri ve Laboratuvarlar,
Gemi (marin) sistemleri,
CO2 sistemleri, otomatik veya manuel aktive edilecek şekilde tasarlanabilmekte, yönlendirme valfleri kullanılarak tasarlanan bir CO2 sistemi ile, birden fazla risk alanı koruma altına alınarak ekonomik çözüm sağlanabilmektedir.
CO2 söndürme sistemleri uygulama metodları ;
CO2 sistemleri, nitelikli yangın koruma mühendisleri tarafından, korunacak risk alanı göz önüne alınarak, iki temel metod ile veya bu metodların kombinasyonları ile tasarlanmaktadır.
HACİM DOLDURMA UYGULAMALARI (Total Flooding)
* Yüzey Yangınları
* İçten içe yanmalar
BÖLGESEL UYGULAMALAR (Local Aplication)
BURSAN’da
CO2 sistemleri
ISO 9001, Uluslararası
Kalite Standartları katı kuralları
altında titiz ve taviz verilmeden
güvenle dizayn edilerek
tasarlanmakta ve
tesis edilmektedir.
TÜV DIN EN
ISO
9001
·
CO2 sistemlerinin tanıtımı,
·
NFPA 12 ve ISO 14520 standartlarında ve kurallarına göre CO2 sistemlerinin tasarımı,
·
Yangın riskine karşı korunacak hacimlerin sahada ölçümlenmesi,
·
Onaylı “HP CO2 Hydraulic Flow Calculation Program (UL/FM)” software destekli hidrolik hesaplamalar,
·
Autocad ile projelendirme ve izometrik çizimlerledesteklenen mühendislik hizmetleri,
·
Kısa sürede BURSAN stoklarından (UL/FM) veya (VdS) onaylı ekipman temini ve teslimi,
·
Teklif aşamasından, anahtar teslimi taahhüt üstlenmede, satış öncesi danışmanlık ve eğitim, satış sonrası servis ve destek hizmetleri.
·
Sistemlerin montajı esnasında testleri, yarı yıllık ve yıllık periodik bakım, test ve kontrolleri,
Yüksek Basınç Karbondioksit (C02) Sistemlerinde;
CO2 gazı, 55-60 bar basınç altında ve oda sıcaklığında 20 kg, 30 kg veya 45 kg kapasiteli dikişsiz çelik silindirlerde depolanır. Silindirler grup halinde düzenlenir ve herbir silindir bireysel olarak ortak bir tahliye manifolduna fleksible yüksek basınç CO2 boşaltma hortumları ile bağlanır. Pilot silindir, otomatik sistemlerde, elektrikli aktivatör ile otomatik olarak, manuel sistemlerde ise manuel pnömatik aktivatör ile manuel olarak tetiklenir. Yedek silindirler, fleksible aktivasyon hortumları ile pilot silindirden taşınan basıncın, yedek silindir valfleri üzerinde bulunan pnömatik aktivatörleri otomatik tetiklemesi ile aktive olur. Mühendislik hesaplamaları sonucu, korunacak hacme monte edilen borulama sistemi ile silindirlerin içindeki gaz, CO2 tahliye nozullarına taşınır.
Fosforlu Zemin Yönlendirmesi ve Fosforlu Yer Çizimi
FOSFROLU ZEMİN YÖNLENDİRİLMESİ ve FOSFORLU YER ÇİZİMİ
.
Yangın Topu
Yangın Topu
YANGIN SÖNDÜRME TOPU
Yangın Söndürme Topu top şeklinde bir yangın söndürücüdür. Basitçe ateşe atıldığında, 3 saniye içinde çalışır ve yangın söndürücü kimyasallar saçar. Bir yangın çıktığında ve bunu fark edecek kimse olmadığında Yangın Söndürücü Top ateşle temas edince kendi kendini çalıştırır ve yangın alarmı olarak yüksek bir ses çıkartır. Bu özelliğiyle sigorta kutusunun üstü ya da mutfak gibi yangın riski taşıyan yerlere yerleştirilebilir. Topu kullanmak için özel bir eğitim veya yetenek gerekmez, ateşin tehlikeleriyle yüzleşmenize gerek kalmaz.
Ürünün 5 yıllık ömrü boyunca hiçbir inceleme ve bakım gerekmez.
Yeni nesil söndürme maddelerinin içinde, etkili yangın önlemenin gerçekleşmesi için yepyeni bir ürün mevcut. Gelişmiş yüksek etkili bir yangın söndürme sistemi olan aerosol ilk kez Rus aeroskop teknolojisinde kullanılmıştır. Hava roketleri için alevsiz katı yakıtın oluşturulmasıdır. Özellikle katı yakıtlar itici güç sağlardı ancak ısı güdümlü füzelere yol göstermek veya ısı radar sistemlerini alarma geçirmek için kuyruk sıcaklığı ve alev yolu sağlamazdı. Şimdi, askeri araştırmalardan sivil uygulamalara getirilmiştir.
Klasik basınç esaslı yangın söndürücüler ile kıyaslandığında, taşınabilir yangın söndürücünün küçük boyutlu olması, yıllık bakım ve masraf gerektirmemesi, yangını söndürdükten sonra kalıntı bırakmaması, çevre dostu olması, kolay çalıştırılması, emniyetli ve güvenilir olması gibi birçok avantajı mevcuttur.
İşte bu dünyanın en küçük tanışabilir yangın söndürücü ünitesi, klasik yangın söndürücülerin yerini alabilecek en iyi tercihlerden biridir ve son model yeni bir ürün olarak kullanıcının mutfak, araba, tekne ve garaj gibi yerleşim yerlerini YANGINA İLK MÜDAHALEDE yardımcı olur.
KLASİK TAŞINABİLİR SÖNDÜRÜCÜLERİN YERİNE KOYABİLECEĞİNİZ EN İYİ SEÇENEK
JR serisi Otomatik Aerosol Yangın Söndürme Sistemi katı yakıtlı aerosol teknolojisi kullanan yeni sınıf bir sabit yangın söndürme sistemidir. JR Aerosol, elektrik veya ısı ile etkinleştiğinde, mükemmel yangın söndürücü özelliklere sahip olan bir aerosol üreten basınçsız Kap içinde özel katı formülasyonu ile eşsizdir. Aerosol, esas olarak nitrojenden meydana gelen doğal oluşumlu gazların karışımında mikron büyüklüğünde parçacıkların süspansiyonundan oluşur.
Etkinleşmesinin ardından JR aerosol kimyasal ve fiziksel olarak yangına saldırarak korunan alana doğru hızlı bir şekilde ilerler ve neredeyse anında yangını söndürür. Homojen dağılım saniyeler içinde sağlanırken, uzun süspansiyon süresi yangının yeniden alevlenmesini önlemeye yardımcı olur.
JR’IN FAYDALARI
JR serisi yangın söndürme sistemleri, boru gerektirmemesi, depo basıncı olmaması, katı-hal teknolojisine sahip olması, iletken ve aşındırıcı olmaması gibi özellikler ile nitelendirilebilir ve diğer gazlı sistemler ile karşılaştırıldığında önemli alan ve ağırlık avantajlarına sahiptir.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Tanım
JR2000
JR4000
JR6000
JR8000
JR100M
Aerosol hacmi (g)
2500
5000
7500
10000
12500
Jeneratör hacmi (kg)
22
44
48
70
75
Maksimum Korunan Hacim (m³)
20
40
60
80
100
Boyutlar (mm) Uzunluk
600
800
800
900
900
Çap
220
300
300
350
350
Kutu Maddesi
M/S
M/S
M/S
M/S
M/S
Hortum Çıkışı
D/Lateral
D/Lateral
D/Lateral
D/Lateral
D/Lateral
Boşaltım süresi (sn)
<50
<50
<80
<90
<100
Not : Ek bilgiler için, Lütfen YG Yangın Güvenliği Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti ile iletişim kurun.
KULLANILAN YERLER
Fabrikalar, Depolar
Bilgisayar içi ve Sistem odaları (SERVER)
Elektrik Trafo ve Panoları
Kablo kanalları
Jeneratör odaları
Akıllı binalar,İş Yerleri,Alışveriş Merkezleri
Hastane,Okul,Yurt,Laboratuar,Yaşlı bakım evleri
Makine daireleri-iş makinaları
Yükseltilmiş döşemeler
Telekomünikasyon kabinleri
Hertürlü Elektrikli ve Elektronik ortamlar
Deniz Araçları
Araçlar
Konsol Serisi
JR SERİSİ NASIL ÇALIŞIR
JR serisi Otomatik Aerosol Yangın Söndürme Sistemi katı yakıtlı aerosol teknolojisi kullanan yeni sınıf bir sabit yangın söndürme sistemidir. JR Aerosol, elektrik veya ısı ile etkinleştiğinde, mükemmel yangın söndürücü özelliklere sahip olan bir aerosol üreten basınçsız Kap içinde özel katı formülasyonu ile eşsizdir. Aerosol, esas olarak nitrojenden meydana gelen doğal oluşumlu gazların karışımında mikron büyüklüğünde parçacıkların süspansiyonundan oluşur.
Etkinleşmesinin ardından JR aerosol kimyasal ve fiziksel olarak yangına saldırarak korunan alana doğru hızlı bir şekilde ilerler ve neredeyse anında yangını söndürür. Homojen dağılım saniyeler içinde sağlanırken, uzun süspansiyon süresi yangının yeniden alevlenmesini önlemeye yardımcı olur.
JR’IN FAYDALARI
JR serisi yangın söndürme sistemleri, boru gerektirmemesi, depo basıncı olmaması, katı-hal teknolojisine sahip olması, iletken ve aşındırıcı olmaması gibi özellikler ile nitelendirilebilir ve diğer gazlı sistemler ile karşılaştırıldığında önemli alan ve ağırlık avantajlarına sahiptir.
Yangın Hidroforları
HİDROFOR
Hidrofor nedir?
Hidrofor su basıncını arttırma sisteminde kullanılmak üzere üretilmiş elektrikle çalışan pompalardır.
Hidrofor çalışma prensibi: Hidroforlar belli bir su haznesinden emdikleri suyu yüksek basınç sayesinde uzak noktalara ulaştırırlar.belli bir basınç aralığında çalışırlar.yanlarında bulunan genleşme tankı sayesinde hazırda basınçlı su bekletirler. Hidroforlar üzerinde bulunan elektrik panoları hidroforu koruma ve sıralı çalıştırma açısından kolaylık sağlar.hidroforlara bakım yaptırmak hidroforun ömrü açısından önemlidir.kademeli tip hidroforların susuz çalışmaması gerekir.bunun için su deposuna elektrikli su seviye şalteri takılıp depodaki su seviyesi hidroforun emiş hizasına yakın bir seviyede durdurulur.
Hidrofor tankı: hidrofor tankları içerisinde bulunan membran sayesinde hava basıncıyla suyun hızlanmasına yardımcı olur. Hazırda basınçlı su tutar. Mebran patlak olduğu zaman hidrofor çok sık devreye girip çıkar.
Hidrofor seçimi: hidrofor seçerken teknik destek alınmalıdır. Hidrofor seçiminde su deposu yeri ve özelliği, kat ve daire sayısı , konut, işyeri gibi etkenler göz önünde bulundurulmalıdır.
Hidrofor mebranının patlak olduğunu anlamak için tank üzerinde bulunan sübap iğnesine basarız.Buradan iğneden su geliyorsa mebran patlamıştır. Su gelmiyorsa havası bitmiştir. Hava ayarı gerekir.Fakat bazen mebran patlak olduğu halde iğneden su gelmeyebilir. O zaman hava tutmaz. bu durum hava basmadan anlaşılmaz, hava bastığımız halde hava durmuyorsa tankın değişmesi gerekir.Hidrofor tankı hava ayarları 3 ayda bir kontrol edilmelidir. İçindeki hava boşalabilir.Hidrofor tesisat montajı-hidrofor montaj ederken hidroforun sabit duracağı yeri belirleriz.Hidrofor depodan mümkünse uzak olmamalıdır. hidroforun etrafında servisin rahat çalışacak kadar alan olmalıdır. Hidroforun özellikle emiş boru çapı değiştirilmez.tesisat aynı çapta olmalıdır.
Yangın Eğitimi ve Tatbikatları
YANGIN EĞİTİM VE TATBİKATLARI
Kamera ve Güvenlik Sistemleri
Kamera Sistemleri
GÜVENLİK KAMERA SİSTEMİ ALANINDA İSTANBUL GENELİNDE KAMERA SİSTEMİ SATIŞI,MONTAJI , DEVREYE ALMASI VE GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERMEKTEYİZ.
AYNI ZAMANDA HERTÜRLÜ SİSTEMİNİZE SERVİS VE BAKIM HİZMETİ VEREBİLİRİZ.
Kamera sistemi nedir ? Kamera sistemi evinizi işyerinizi veya diyer izlenmesini istediğiniz mekanlarınızı 7/24 istediğiniz her noktadan izleme imkanına kavuşabileceğiniz bir elektronik güvenlik sistemidir.
Kamera sistemleri günümüz teknolojisinde insanların gözü ve kulağı olmuş durumdadır. Sizde böyle bir sistem satın almayı düşünüyorsanız hemen bizi arayabilir ayrıcalıklı fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.
Saç ve Galvaniz Su Depoları
Su Deposu
Springler Sistemleri
Springler Sistemi
SPRİNKLER TİPLERİ - UL listeli, FM onaylı
SPRİKLER, PİRİNÇ
SPRİKLER, KROM
SPRİNKLER, PİRİNÇ
SPRİNKLER, KROM
SPRİNKLER, BEYAZ
SPRİNKLER, BEYAZ DUVAR TİPİ
SPRİNKLER, KROM DUVAR TİPİ
SPRİNKLER, KROM, GİZLİ TİP
SPRİNKLER, BEYAZ, GİZLİ TİP
SPRİNKLER İÇİN ÇİFT ROZET
VANALAR
ISLAK ALARM VANASI
KURU ALARM VANASI
VANA
ÇEK VANA
KELEBEK VANA
YÜKSELEN MİLLİ VANA
İTFAİYE BAĞLANTI VANASI
Yangın Malzemeleri
Yangın Malzemeleri
ALÜMİNYUM ALMAN TİPİ HORTUM BAĞLAMA REKORU
ALMAN TİPİ KUMANDALI YANGIN LANSI
YANGIN VANA REKORU
KELEPÇE
Yangın Hortumları
Yangınla mücadele serimizin bu parçası 1",(4.2mm), 1.5" (65mm), 2"(85 mm) ve 2.5"(110 mm) ağız ölçülerine sahiptir. 2"(65 mm) 2.5 "(110 mm ) TS 9222 standartlarına göre üretilmiş olup 30 Atü çalışma, 60 Atü deneme basıncına dayanıklıdır. Polyester iplikten üretilen bu ürünümüze daha kötü şartlar için poliüretan kaplanarak kırmızı renkli hortum elde edilmiştir ve daha dayanıklı hale getirilmiştir.
Düz ve Kumandalı Lans
Firmamızın TS 3145 standardına göre üretilen bu ürün 1", 2 ve 2.5" ebatlarında olup .kumandalı ve kumandasız olmak üzere iki tipi vardır, Alüminyumdan üretilen lanslarımız storz adaptörlerle hortuma bağlanır. Yuvarlak ve jet olarak fışkıran su en yüksek seviyeye geldiğinde etrafa dağılır. İtalyan tip lanslarımız ise pirinç malzemeden üretilmiştir. Standardı olmadığı için TSE'Iİ olarak üretilmemektedir.
Yangın Valfleri
İtalyan, Alman ve küresel tipte üretilen valflerimiz her türlü yangın dolabına kolayca monte edilebilmektedir.Alüminyum ve pirinçten imal edilmiştir.
Hidrant
TS 2821 standardına uygun olarak üretilen hidrantlarımız, yurt çapında dağıtım ve montaj hizmeti bulunmaktadır.
"Kırılma güvencesi: Kırılma durumunda sökülme veya otomatik kapatma mekanizması devreye girer. Yenilenme işleminde ise yer altındaki kısmın sökülmesine gerek yoktur.
'Donanma güvencesi: Kullandıktan sonra otomatik boşaltma sistemi devreye girer ve donma olayı yaşanmaz.
"Düzgün atış sağlar, ilk açıldığında titreşim yaratmaz, bu sayede sonuna kadar açmayı gerektirmeden akış denetimi sağlanmış olur. Hidrantlarımızı her türlü yerleşim bölgesinde, yangın söndürme ve sulama işlerinde , sanayi tesislerinde su İlle yangın söndürmede kullanabilirsiniz
Yangın Hidrantı
HİDRANT SİSTEMLERİ
HİDRANT SİSTEMLERİ
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'te çevre hidrant sistemlerinin özellikleri aşağıdaki madde ile belirlenmiştir:
Madde 95- Yapıların yangından korunmasında, ilk müdahalede söndürülemeyen yangınlara dışarıdan müdahale edebilmek için mümkün olduğunca yapının veya binanın tüm çevresini kapsayacak şekilde tesis edilecek hidrant sistemi bünyesinde yerleştirilecek hidrantlar, itfaiye ve araçlarının kolay yanaşabileceği ve bağlantı yapabileceği şekilde düzenlenmelidir.
Hidrant sistemi dizayn debisi en az 1900 l/dak olmalı ve debi yapının risk sınıfına göre arttırılmalıdır. Hidrant çıkışında 700 kPa basınç olmalıdır.
Hidrantlar arası uzaklık çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m, orta riskli bölgelerde 125 m, az riskli bölgelerde 150 m alınmalıdır.
Normal şartlarda hidrantlar korunan binalardan ortalama 5-15 m kadar uzağa yerleştirilmelidir.
Hidrant sistemine suyu sağlayan boru donanımında ring sistemi mevcut değilse kullanılabilecek en düşük boru çapı 150 mm olmalıdır.
Sistemde kullanılacak hidrantlar yer üstü yangın hidrantı olmalı ve TS 2821 nolu standarda uygun olmalıdır.
Hidrant sisteminde, hidrant yenilenmesini ve bakım işlemlerinin yapılmasını kolaylaştıracak uygun noktalarda ve yerlerde yer altı ve/veya yer üstü hat kesme vanaları temin ve tesis edilmelidir.
Yalıtkan PasPas
Bu korunma önlemi, herhangi bir elektrik kaçağında insanı toprağa karşı yalıttığı için elektik çarpılması gerçekleşmez
İZOLE HALI TANIM OG kapalı şaltlarda, hücrelerde ve panoların bulunduğu yerlerde yapılacak çalışmalarda toprakla yalıtarak çalışanın güvenliğini sağlayan güvenlik malzemesidir. YAPISI Üst düzeyi kaymayacak şekilde baklava dilimli olan veya tırtıllı şekilde olan, elastomer ve yalıtkan ( kauçuk, poliüretan vb.) malzemelerden imal edilmiş en az 1 m. genişliği olan halıdır. TEKNİK ÖZELLİKLERİ 1- Halılar en az 1 m. genişlikte olmalıdır. 2- Halıların üst yüzeyi kaymayı önleyici baklava dilimi veya tırtıllı olmalı, ayrıca elastomer ve izole malzemeden üretilmelidir. 3- Halıların 3 mm kalınlıkta olanlar 3 mm, 40 kV’a kadar olanları minimum 4 mm.lik et kalınlığında olmalıdır. 4- Halılarda üretim hatası olarak , hava kabarcığı, yırtık, çatlak, iplik dokuma, , v.b. yalıtkanlığı azaltıcı etkenler olmamalıdır. 5- Halıların 3 mm kalınlıkta olanlar 30 kV‘luk, 4 mm kalınlıkta olanları 40 kV’luk test gerilimine dayanıklı olmalıdır. 6- Halılar ısıya, neme ve aside karşı mukavim olmalıdır
Dialektrik kauçuk izolasyon yer döşemesi (3-5) mm, (3mm-2oKV; 5mm-40 KV)
Konuyla ilgil olarak elimde Semey iş Güvenliğini (0212 671 23 33) önerebilirim. Benim en son görüşüm CE markalı olandan almak.Firmda da CE li paspaslarının olduğu bilgisini verdi.
izole Halı Paspas Dielektrik Elektrik Geçirmez izole halı di elektrik levha plaka ebatı : 100 cm x 200 cm dir. Fiyatlar m² Fiyatıdır Özel Ebatlarda rulo olarak verilmektedir.
Ecza Dolabı
Gerekli medikal sarf malzeme listesi
3 Adet Pamuklu Sargı Bezi 5cm*150cm
3 Adet Pamuklu Sargı Bezi 10cm*150cm
1 Adet Hafif Elastik Sargı Bezi 6cm*4m
2×25′lik Paket Hidrofil Gaz Steril 10cm*10cm
2 Adet Üçgen Sargı Bezi
1 Adet Flaster 1,25cm*1m
1 Adet Makas
10 Adet Yara Bandı
3 Çift Tıbbi Eldiven
6 Adet Çengelli İğne
1 Adet Suni Solunum Maskesi
2 Adet Kilitli Poşet
1 Adet Elastik Bandaj 6 cm
1 Adet Steril Vazelinli Gaz Kompres 10cm*10cm
1 Adet Cold/Hot Pack 14cm*14cm
1 Adet Anında Soğuk Kompres
1 Adet Termal Örtü
1 Adet Termometre
1 Adet El Feneri
ilk yardım çantası malzeme listesi
İlk yardım A liste fiyatımız 25 TL + % 8 Kdv
1 Ad Oksijenli Su 100 cc
1 Ad Antiseptik Solüsyon 100 cc
1 Pk Yara bandı
1 Ad Suni Solunum Maskesi
1 Pk Steril Gaz Kompresi 30 x 80 cm
2 Çift Tek Kullanımlık Eldiven
1 Ad Cold/hot pack
1 Ad Pamuk
2 Ad Sargı Bezi(5 x1,5cm)
2 Ad Sargı Bezi(6 x1,5cm)
1 Ad Turnike
1 Ad Makas
1 Ad Flaster
1 Ad İlk Yardım El Broşürü